8 maart “Internationale vrouwendag”

Elk jaar staat “8 maart” in teken van de vrouw. In 1908 hielden vrouwen al eens een eerste publiek protest in vorm van een staking, voor betere werkomstandigheden. In de daaropvolgende jaren kwamen verschillende landen met het voorstel om 8 maart uit te roepen tot officiële vrouwendag. Opnieuw kwam er in 1917 een staking wat verschillende veranderingen met zich heeft meegebracht. Sinds 1921 is door het  Internationale Vrouwensecretariaat van de Communistische of Derde Internationale 8 maart definitief benoemd tot “Internationale vrouwendag”!

Internationale vrouwendag wordt jaarlijks georganiseerd om de strijd aan te gaan voor vrouwenemancipatie en tegen vrouwendiscriminatie. Verschillende landen en organisaties vieren deze dag op hun eigen manier, en bouwen eigen thema’s hieromheen die op deze dag een beetje meer in de kijker gezet kunnen worden. Denk hierbij bv. aan geweld, uitsluiting, discriminatie,…

We leven in een tijdperk dat iedereen even belangrijk is, niemand méér of minder is als de andere… Elkaar met respect behandelen is de boodschap!

Neem vandaag even een momentje tijd om een complimentje te geven aan een vrouw (ookal ben je zelf een vrouw).

Voelt u zich gediscrimineerd? Heeft u te maken met geweld of uitsluiting? Neem dan een kijkje op onderstaande links van organisaties die hierin helpende hand kunnen bieden:

Belangenvereniging voor en door sekswerkers!
CoMensha: Opvang, zorg en hulpverlening


Plaats een reactie

Jouw e-mail adres is niet zichtbaar op de website